Microblading (PhiBrows)

Ett stråliknande resultat med mycket naturligt utseende som fyller ut dina redan befintliga bryn eller återskapar helt nya från noll. Ett bra val för individer med Alopecia eller som genomgått kemo-terapi. Ger ett harmoniskt och tidlöst resultat!

Obs! Passar mindre bra vid större luckor, ojämnheter och skillnader i den egna hårväxten eller om du har fet/oljig hudtyp. Då rekommenderas istället ”Kombo” eller "Ombré / Powder" som fyller ut och balanserar mer.Kombo

Stråteknik ihop med manuell skuggning (shading). Här kombineras två tekniker för ett mer fylligt resultat. Resultatet blir mer intensivt än vid enbart stråteknik men är fortfarande naturligt. Intensiteten kan anpassas och har bättre hållbarhet för de med fet/oljig/kombinerad hudtyp, de som har större luckor/skillnader i sina bryn eller som helst önskar ett mer markerat resultat. För personer med mörk hudfärg rekommenderas kombo-behandling för bäst effekt!Ombré / Powder

Ger ett mer täckande, mer sminkat resultat. Inga strån görs utan hela ytan täcks av pigment genom att man med lätt hand "knackar / duttar" in det manuellt. I starten av brynet och i dess "överkant" skuggas det lättare för att ge en naturlig övergång och mer pudrad effekt. Denna kan individualiseras efter tycke och smak till mer eller mindre framträdande. Resultatet blir mer markerat, mer sminkat men får efter läkning fortfarande ett naturligt och mjukt slutresultat. Den med oljig/kombinerad/fet hudtyp bör med fördel välja denna teknik eller "kombo" då skuggning tenderar att hålla bättre på dessa hudtyper och då stråteknik oftast inte får lika skarpa resultat som det blir på torrare hudtyper. COVER-UP
(gammal tatuering)
Endast stråteknik, "kombo" eller "ombré/powder" över en gammal tatuering/pigmentering. Vilken teknik som används beslutas beroende på hur din gamla tatuering ser ut och vad som rekommenderas för just dig.


OBS! Du MÅSTE ALLTID skicka in bilder till mig för konsultation, alternativt boka in en tid (se nedan) på salongen för bedömning av den gamla tatueringen. Är tatueringen ljus är det oftast inga problem att skapa en ny form men du måste alltid komma ihåg att en tidigare tatuering påverkar slutresultatet, vilket ibland kan bli negativt. Finns det en röd eller blå nyans i brynet rekommenderas att vi väljer alternativet "kombo" eller "ombré/powder" men detta ser jag och kan avgöra bäst vid en konsultation. Är din tatuering alldeles för mörk och/eller har en konstig form rekommenderas du borttagning innan en ny tatuering genomförs.
Konsultation
(kosmetisk tatuering)
Är du nyfiken på att göra en kosmetisk tatuering men känner att du behöver mer information om hur behandlingen går till, vad som gäller för just dig, eller har du en gammal tatuering som du vill täcka? Boka då gärna in dig på en personlig konsultation! Om konsultationen leder till bokad behandling dras denna kostnad av vid det första behandlingstillfället.

Tänk på! Har du en väldigt mörk och/eller skarp gammal tatuering rekommenderar jag att du först mejlar/sms:ar bilder till oss för att kunna avgöra om du bör komma in på konsultation, eller att du eventuellt genomför en tatueringsborttagning före du bokar in en behandling.
Inför behandling, UNDVIK följande:

- kaffe / te / energidryck / koffein samma dag som behandling (VIKTIGT!)

- Uteslut alkohol HELT under minst 48 timmar före! (VIKTIGT!)

- Värktabletter 48 timmar före och fram till behandlingstillfället!

- Omega-3 tillskott under minst en vecka innan behandling

- Undvik helst nikotin samma dag (cigaretter/snus)

- Undvik direkt exponering av stark sol / solarium veckan före behandling

Rekommendation - Sov/vila och ät ordentligt inför ditt bokade besök – det underlättar för kroppen och du kan slappna av lättare!


Avstå / vänta med behandling om du:

- Är gravid 

- Ammar - detta kan påverka läkning samt att hormoner tenderar att stöta bort pigmentet.

- Har högt blodtryck

- Äter blodförtunnande mediciner

- Har rosacea / psoriasis / akne / utslag / eksem / finnar i behandlingsområdet

- Har utsatt ansiktet för direkt exponering av stark sol / solarium före behandling

- Behandlats med Botox två veckor före. Vänta även 2 veckor efter behandling att göra Botox.

- Ätit Roaccutan, Tretinoin eller liknande akne-medicin under de senaste 6 månaderna 


Vid annan sjukdom – konsultera alltid med läkare om denna typ av behandling är lämplig att genomföra.Återbesök & Påfyllning:

- ETT kostnadsfritt återbesök (touch-up) ingår till varje bokat ”Nytt Set”.  Detta ska ske inom 4 - 8 veckor (om inget annat är överenskommet) och det är kundens eget ansvar att boka in detta i tid.

- Efter 8 veckor gäller inte längre det kostnadsfria återbesöket. Utnyttjas inte detta tillfälle måste då istället ”Påfyllning inom 6 månader” bokas till ordinarie pris.

- Hos vissa individer behövs det fler än ett återbesök och är omöjligt att bedöma på förhand. Detta beror bl.a. på hudvariationer, bortstötning av pigmentet vid läkning, sjukdom o.s.v. och därför finns möjligheten att boka in ”Extra Återbesök”.  

- ”Extra Återbesök” är enbart till för den som av någon anledning behöver ytterligare touch-up efter det inkluderade återbesöket och bokas på samma sätt in efter 4 – 8 veckor. OBS! - ”Extra Återbesök” gäller endast för kunder som ser till att komma på sitt inkluderade återbesök!

- Påfyllning ingår EJ – det är tjänster efter att du gjort din första behandling och det inkluderade samt eventuellt extra återbesöket. Se till att du bokar rätt behandling! Om du är osäker – kontakta mig.

- Påfyllning kan endast bokas av tidigare kunder hos mig. För övriga kunder gäller alltid bokning av ”Nytt Set” oavsett om du har en ögonbrynstatuering sedan tidigare eller inte.

- Kom även ihåg att du måste mejla/sms:a bilder på dina bryn för bedömning om du har en tidigare tatuering - oavsett hur ljus den är! Jag förhåller mig rätten att neka behandling samt debitera för din inbokade tid om detta krav inte efterföljs.


KOM IHÅG!

Kosmetisk pigmentering kan ALDRIG ersätta en make-up!
Make-up läggs ovanpå din hud och ger intensitet och färg därefter.
Vid en kosmetisk tatuering placeras pigmentet under det översta hudlagret (epidermis) och är alltså ”levande” i den bemärkelse att din hud är det. Huden är organisk med cellförnyelse ungefär var 30:e dag. Detta är då det översta lagret flagnar/fjällar och kommer alltid att påverka din tatuering. Detta är också vad som gör att den med tiden kommer att blekna/försvinna och behöver fyllas på.

Det är aldrig möjligt att garantera ett specifikt resultat då det alltid förekommer individuella skillnader i hur huden reagerar på behandling. Hos vissa individer är tyvärr hållbarheten sämre, ofta gäller det blandad/fet/oljig hudtyp samt de som behandlar sin hud med syror (AHA/BHA t.ex.). När man väljer att göra en kosmetisk tatuering är detta faktum något som måste tas med i beräkningen då några garantier aldrig kan lämnas. Genom att strikt följa den förberedande- samt efterföljande vården har du dock de absolut bästa förutsättningarna att åstadkomma ett bra slutresultat!